Sajak-Sajak Muhamad Faisal

820 820 Muhamad Faisal

Kaméja

aya keclak dina pésak calana salira:
lilana kasabaran nu disimpen
dina sesela lipetanana

aya juuh dina saku baju salira:
lawungna keuheul jeung handeueul
di satukangeunana

tapi salira masih nalikeun kaihlasan
kana kerah kaméja, ngancingkeun kaasih
nu mulangkeun kanyaah kana dada

2019

 

Lingkung Waktu

urang moal salilana
ngusapan bujur nu neueul
dina lingkung waktu salira

kapan sagala nu aya
bakal jadi euweuh

hawa nu diseueup
dina juru waktu
laun-laun jadi ibun

keclak nu dipeureut
tina hulu napsu
laun-laun jadi utun

kapan nu euweuh
bakal jadi aya

2019

 

Telepon

majar sono ngarénghap
tina telepon salira
laju ngaranjug
kana telepon kuring

ngan urang moal bisa
ngalogoran kasono
liwat sora telepon

kawas ngudar
tali-tali kakangen
dina luhur enggon

2019

 

Telepon 2

mun sono tina panon
laju turun kana telepon
ulah kingkin anaking
urang patepang layar

da cinta jeung kanyaah
masih bisa dibandingkeun
kana naon waé

kana telepon
anu teu salilana ditongton
sakapeung sok cul digolérkeun

2020

 

Telepon 3

mun bapa teu balik
ulah waka ceurik anaking
moal nanaon, aya telepon

dongéng teu salilana
kaluar tina sora manusa
sakapeung tina létah pulsa

sarua kawas cimata
anu ngeclak liwat kuota
asalna ti sungapan cinta

sigana geus titis-tulisna
Bapa nu pangheulana aya
suka kana hal anu maya

2020

Muhamad Faisal

Muhamad Faisal

Guru Basa Sunda SMAN 1 Cisarua Bogor.

All stories by:Muhamad Faisal
Privacy Preferences

When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in the form of cookies. Here you can change your Privacy preferences. It is worth noting that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we are able to offer.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Our website uses cookies, mainly from 3rd party services. Define your Privacy Preferences and/or agree to our use of cookies.