Posts By :

Arif Abdilah

Arif Abdilah

Arif Abdilah

Penulis, alumnus Bahasa Sunda UPI, bergiat di ASAS dan Turus.

Tariking Angin: Tungtung Lalampahan Sajak Godi

820 821 Arif Abdilah

Maca sajak-sajak Godi ti mimiti Jagat Alit tepi ka Tariking Angin (TA) téh lir lalampahan kana karéta anu ngabiur ti buana larang laju muru lulurung-lulurung mongkléng di buana pancatengah. Terus…

read more

Tina Jandéla Imah, Nyawang Buana Panca Tengah

820 820 Arif Abdilah

Dina sastra Sunda, kawasna karék Godi Suwarna anu bisa ngahirupkeun imah sapuratina jadi jenggléngan sajak.

read more

Subjéktivitas Godi: Antara Hirup jeung Pati

820 821 Arif Abdilah

Tapi aya deui pilihan séjén anu bisa dicokot ku Godi, nyaéta jalan pati. Batan kudu saendeng-endeng nandangan kapeurih, batan lana kudu nandangan katalangsara, tétéla ajal téh jadi hiji jalan pikeun ngabérésan sagalana.

read more

Pati dina Jagat Alit Godi

820 821 Arif Abdilah

Posisi Godi Suwarna dina hasanah kasusastraan Sunda anu bisa disebut ‘ahéng’—béda ti nu séjén—atawa baruntak kana kaayaan téma jeung éstétika sastra Sunda.

read more

Gaok “Ngagoak”

702 336 Arif Abdilah

Dalam Kamus Basa Sunda, karangan R.A. Danadibrata, kata gaok mengandung arti 1) suara bunyi gagak; 2) memanggil, sedangkan ngagoak—asal kata goak—adalah berteriak karena ketakutan, terkejut, atau nyeri. Tapi istilah gaok…

read more
Privacy Preferences

When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in the form of cookies. Here you can change your Privacy preferences. It is worth noting that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we are able to offer.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Our website uses cookies, mainly from 3rd party services. Define your Privacy Preferences and/or agree to our use of cookies.